Додик: Нека пробају да ме приведу

Премијер РС Милорад Додик изјавио да се неће одазвати евентуалном позиву на саслушање Агенције за истраге и заштиту БиХ. Последњих дана у Бањалуци саслушано више особа у оквиру истраге у вези са наводном злоупотребом службеног положаја, која укључује и Додика.

Прдседник Владе Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се неће одазвати евентуалном позиву на саслушање Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) у оквиру истраге у вези са изградњом зграде владе, аутопута Бања Лука - Градишка и зграде Радио-телевизије РС.

"Мене СИПА уопште не интересује, нити ћу отићи на саслушање ако ми пошаљу позив, а нека они пробају да ме приведу", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је оценио да је спорно то што је прво речено да постоји кривична пријава против њега и још неких људи, а тек сада се траже докази. "Како сте могли пријавити дело, а да немате доказе", упитао је Додик.

Коментаришући саслушања која последњих дана инспектори СИПА спроводе у Бањалуци, Додик је оценио да се ради о "политички мотивисаној и координисаној акцији напада".

Према његовим речима, СИПА и Тужилаштво БиХ су политички инструисани органи, који се баве политиком, а не заштитом права, "због чега неће дуго егзистирати".

Премијер РС сматра спорним и то што су се у једном предмету нашли и министри из бивших влада РС, наводећи да то говори о намери да се "људи етикетирају и да се спекулације што дуже задрже".

"Ко не види то, злонамеран је", поручио је Додик. Навео је да је против њега одавно могла бити подигнута оптужница ако за то има основа, наглашавајући да се сада "прави спектакл и приводе људи да би се манифестовала сила и моћ", које за њега "уопште не постоје".

СИПА је последњих дана у Бањалуци саслушала више особа у оквиру истражних поступака у вези са изградњом зграде Владе РС, аутопута Бања Лука - Градишка и зграде РТРС-а.

Саслушања су у вези са предметом према којем се Додик и још 14 особа из РС сумњиче за наводну злоупотребу службеног положаја или овлашћења, којима су ентитетски и државни буџет оштећени за 115 милиона марака.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи