Хрватска гради аутопут кроз БиХ

Део Јадранско-јонске магистрале кроз Босну и Херцеговину највероватније ће градити Хрватаска. Путни правац пролазио би херцеговачким залеђем, односно подручјем између Стоца и Неума, а затим између Требиња и Дубровника.

Хрватска ће, вероватно, добити концесију за градњу дела Јадранско-јонског аутопута који пролази кроз БиХ, чиме ће уједно бити решени и сви неспоразуми везани за јужно чвориште између две државе на "Коридору 5ц".

Министар саобраћаја и комуникација Федерације БиХ Наил Шећкановић изјавио је за сарајевско "Ослобођење" да ће о томе ускоро бити вођени конкретни разговори представника ентитетских и државне власти БиХ.

О понуди да се Хрватској додели концесија за градњу дела кључне јадранске саобраћајнице преко територије БиХ представници две државе су већ разговарали пре две седмице.

Поменути магистрални путни правац кроз БиХ пролазио би, како се наводи, херцеговачким залеђем, односно подручјем између Стоца и Неума, а затим између Требиња и Дубровника.

Спој "Коридора 5ц" и Јадранско-јонског аутопута био би код места Бијача, како је то и раније било предвиђено иако је било заговорника да се то спајање премести у залеђе Неума.

Укупна дужина Јадранско-јонског аутопута од Трста у Италији, до Игуменице у Грчкој износи око 1.100 километара, али са припадајућим деоницама у Италији и Грчкој може се рачунати на дужину од 1.600 километара.

Кроз Црну Гору тај аутопут иде дужином од око 100 километара с тим што заобилази Подгорицу и иде до Рожаја и даље ка Албанији.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи