Споразум о реадмисији између Србије и Словеније

Министри унутрашњих послова Србије и Словеније, Ивица Дачић и Катарина Кресал, потписали у Љубљани протокол о спровођењу Споразума ЕУ и Србије о поновном пријему лица која у другој земљи бораве без дозволе.

Ивица Дачић и Катарина Кресал, министри унутрашњих послова Србије и Словеније, потписали су у Љубљани протокол између влада две земље о спровођењу Споразума Европске уније и Србије о поновном пријему лица која у другој земљи бораве без дозволе.

Дачић и Кресалова су разговарали и о сарадњи полиција две земље, посебно у сузбијању тероризма и свих облика организованог криминала.

Министри су посебну пажњу посветили испуњавању услова Србије за увођење визних олакшица, односно укидању виза за улазак њених грађана у државе ЕУ.

Дачић и Кресалова сматрају да ће Србија те услове испунити до краја ове године што ће, према речима словеначке министарке, "допринети лакшем протоку људи и идеја и свестраној сарадњи две земље, посебно у области привреде и културе".

Дачић је у Љубљани разговарао и са поново изабраним послаником Словеније у Европском парламенту Јелком Кацином, који је у прошлом сазиву био и известилац за Србију.

Током разговора оцењено је да је Србија урадила велики посао на испуњавању задатака предвиђених "мапом пута" за визну либерализацију.

Дачић је рекао да све што је Србија до сада урадила није урађено само због ЕУ, већ и да би се обезбедиле границе, спречио организовани криминал, илегална трговина дрогом и људима.

Српски министар је додао да се наредних дана очекују договори око техничких питања примене визног режима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи