Ђукановић о коначном саставу владе

Мандатар Мило Ђукановић изнеће састав владе на седници председништва ДПС. Колико ће министарстава имати и ко ће седети у министарским фотељама, још није познато. Неће бити значајнијих промена, најавио Ђукановић.

Више од два месеца након парламентраних избора на којима је његова коалиција освојила убедљиву победу, мандатар Мило Ђукановић изнеће коначан састав владе на седници председништва Демократске партије социјалиста (ДПС). 

Колико ће министарстава имати будућа влада и ко ће седети у министарским фотељама, још није познато. 

Председништво ДПС-а је једино потврдило да ће влада имати три потпредседника - Светозара Маровића, Игора Лукшића и Вујицу Лазовића.

Бивши председник државне заједнице Србија и Црна Гора Маровић није, међутим, успео да издејствује функцију вицепремијера, која би значила да је хијерархијски изнад Лукшића, са којима према писању медија, није у добрим личним односима, а кога Ђукановић види као свог наследника.

Ђукановић је раније најавио да у влади неће бити значајнијих промена, мада медији спекулишу да ће поједини ресори бити подељени, тако да је могуће да функције напусте министри правде, пољопривреде и науке Мираш Радовић, Милутин Симовић и Сретен Шкулетић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи