Грађани Косова без словеначких дозвола

Влада у Љубљани ће привремено забранити запошљавање грађана Косова у Словенији, због злоупотребе радних дозвола и дозвола за боравак.

Словеначка Влада одлучила је да странцима који бораве у тој држави, а имају место пребивалишта на Косову, обустави издавање радних и боравишних дозвола, као и дозвола за мала и средња предузећа.

Влада се одлучила на тај потез због бројних упозорења чланица шенгенског граничног система, у којима се нагло повећао број становника Косова који тамо раде с дозволама из Словеније. Највише упозорења стиже из Немачке, али и из Швајцарске, која је најчешћа крајња дестинација становника Косова.

Швајцарске надлежне институције дневно обраде и до 15 случајева злоупотребe словеначких радних дозвола, а до сада је због неправилности 11 становника Косова враћено из те држве у Словенију.

Биће забрањено и сезонско запошљавање у грађевинарству, туризму, пољопривреди и шумарству, а ограничење рада захватиће и стриптизете, које ће свој посао моћи да обављају само на једној локацији, пише љубљански Дневник.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи