Срби и Хрвати за контролу судских одлука

Осумњичени и осуђени Срби и Хрвати захтевају од Парламента БиХ да формира Комисију за контролу донесених судских одлука и забрану ретроактивне примене закона.

Осумњичени, оптужени и осуђени Срби и Хрвати за ратне злочине пред Судом Босне и Херцеговине захтевају од Парламента БиХ да формира Комисију за контролу рада правосуђа и крешења људских права,  селективном и дискримнинаторском применом права од притвора до изрицања санкција.

У саопштењу за јавност, затвореници траже контролу донесених судских одлука и забрану ретроактивне примене закона.

"У притвору Суда БиХ нема Муслимана. Сви се бране са слободе. Муслиманима Суд БиХ изриче казне по закону из периода 90-95. година. Дакле, испод 15 година, док Хрватима изриче до 25 година, а Србима до 42 године затвора. Тако је до сада на Суду БиХ Србима изречено укупно 1.118 ,  Хрватима 146, а Муслиманима 41 година затвора", наводи се у саопштењу затвореника.

У саопштењу се такође каже да су осумњичени, оптужени и осуђени за ратне злочине пред Судом БиХ, спремни, ако се ништа не одговори на њихове захтеве, у року од 40 дана, на штрајк глађу и бојкот Суда БиХ као и на друге мере мере како би скренули пажњу на правно насиље у процесуирању ратних злочина пред Судом БиХ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи