Гудурић пред судом

Бојану Гудурићу, оптуженом за убиство Ива Пуканића и Нике Фрањића, пред судом у Загребу одобрено још 12 дана за припрему одбране. Судија поручила Гудурићу да не покушава да одуговлачи процес.

Један од оптужених за убиство сувласника недељника "Национал" Ива Пуканића и његовог сарадника Нике Фрањића Бојан Гудурић, који је недавно изручен Хрватској, први пут се појавио пред судом у Загребу, који му је одобрио 12 дана како би могао да припреми одбрану и како би нашао адвоката.

Приликом појављивања у судници Гудурић, који се након бекства од 15 месеци почетком фебруара предао полицији у Бањалуци, изјавио је да није припремио одбрану и да мора ангажовати браниоца.

Судија Жупанијског суда у Загребу Ивана Кршул дала је Гудурићу рок од 12 дана, рекавши да не покушава да одуговлачи процес, а нову расправу заказала је за 15. март.

Гудурић је тако искористио право за проучавање оптужнице и налажење адвоката јер му је садашњи бранилац Драгутин Балтић постављен по службеној дужности.

С обзиром на то да се Гудурићу судило у одсуству јер је за време неколико расправа био у притвору у Сарајеву где је чекао изручење, он би могао да затражи да суђење почне испочетка, односно да тражи да се прочитају искази досад саслушаних сведока, па чак и да тражи њихово поновно појављивање на суду како би их одбрана могла испитати.

Осим Гудурићу, за убиство почињено 23. октобра 2008. године суди се Роберту и Луки Матанићу, Амиру Мафаљанију и Слободану Ђуровићу, који се од хапшења, седам дана након убиства, налазе у притвору, као и Жељку Миловановићу кога је српска полиција ухапсила средином 2009. године и који у притвору у Београду чека суђење за тај злочин.

Гудурић се терети за учешће у припреми убиства и да је био спреман да снајпером убије Пуканића ако затаји експлозив који је Миловановић на мопеду довезао у двориште "Национала" у центру Загребу и од кога су страдали Пуканић и Фрањић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи