Пропада хрватски "посао века"

Влада Црне Горе предложила раскидање уговора са најбољим понуђач за изградњу аутопута Бар-Бољаре, хрватским конзорцијумом "Конструктор-ИГХ-Техника". Преговори са грчко-израелским конзорцијумом, чија је понуда за скоро милијарду евра скупља, биће настављени, пише "Јутарњи лист".

Савет за изградњу аутопутева Владе Црне Горе предложио је раскидање уговора са хрватским конзорцијумом "Конструктор-ИГХ-Техника", најбољим понуђачем за изградњу аутопута Бар-Бољаре.

Тиме је, по свему судећи, пропао "посао века" за хрватске грађевинаре, пише "Јутарњи лист" у свом интернет издању.

Из извора блиских влади Црне Горе, лист сазнаје да ће преговори са другопласираним грчко-израелским конзорцијумом "ХЦХ-Актор" бити настављени.

Цена који су понудили хрватски грађевинари била је 2,77 милијарди евра. Понуда грчко-израелског конзорцијума је много већа и износи 3,92 милијарде.

Само петнаестак сати пре седнице Савета за аутопутеве црногорске владе, хрватски грађевински конзорцијум "Конструктор-ИГХ-Техника" доставио је властима у Подгорици гаранције за градњу аутопута Бар-Бољаре, јавио је црногорски радио "Антена М".

Према тим информацијама, Конструктор је, као најважнији члан конзорцијума доставио уговор са једном неименованом америчком финансијском институцијом.

Чланови Савета, којим председава лично премијер Мило Ђукановић, треба да прегледају нову документацију и одлуче да ли ће да прихвате такве гаранције, да их одбију или да продужите рокове за њихово подношење.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи