Ухапшен "монструм са Грбавице"

Шпанска полиција ухапсила Веселина Влаховића, званог Батко, који се сумњичи за злочине почињене у сарајевском насељу Грбавица током сукоба дведесетих година.

У Шпанији ухапшен Црногорац Веселин Влаховић, звани Батко, који је оптужен за ратне злочине почињене у БиХ током сукоба деведесетих година.

Влаховић је ухапшен јуче у граду Алтеа, у близини Аликантеа, у оквиру истраге коју је полиција спровела против организоване криминалне групе коју су сачињавале особе из источне Европе умешане у пљачке кућа у Шпанији. Приликом хапшења је пружао отпор, јавила је италијанска агенција АНСА.

Италијанска агенција наводи да Влаховић има надимак "монструм са Грбавице", а, према наводима Интерпола, и после ратних сукоба он је наставио криминалну каријеру.

Власти у БиХ издале су потерницу за њим убрзо по завршетку рата, оптуживши га за више од 50 случајева убистава, мучења и силовања на Грбавици, пренео је АП.

Влаховић је 1998. године у Црној Гори био осуђен на три и по године затвора због разбојништва и насилничког понашања, али је у јуну 2001. године успео да побегне из затвора у Спужу.

Према наводима АНСЕ, после бекства из црногорског затвора убио је једног држављанина Србије, где је осуђен на 15 година затвора.

У Шпанију је побегао 2004. године, где се доводи у везу са нападом на полицајце који су покушали да га ухапсе наредне године.

Влаховић се налазио на листи најтраженијих криминалаца за хапшење у Шпанији.

Председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић је наложио амбасадорки БиХ у Мадриду Жељани Зовко да предузме мере за покретање поступка екстрадиције Веселина Влаховића властима БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи