Медојевић поново оптужује Ђукановића

Поседујем снажне индиције да је Мило Ђукановић штитио Дарка Шарића, рекао лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић и додао да нарастање нарко-картела није било могуће без подршке полиције, власти и безбедносних структура.

Председник Покрета за промјене Небојша Медојевић изјавио је да поседује снажне индиције да је црногорски премијер Мило Ђукановић штитио Дарка Шарића, који се сумњичи да је био шеф криминалне групе која је шверцовала дрогу на Балкану.

"Зна се да је Шарић овде имао подршку власти, да је финансирао политичке странке и кампање у Пљевљима", рекао је Медојевић за бањалучки лист "Глас Српске".

Медојевић је навео да је немогуће да је Шарићев нарко-картел нарастао до светских размера, а да он у Црној Гори никада није имао ни кривичну пријаву.

"Нарастање тог монструма, нарко-картела, није било могуће без подршке полиције и без подршке власти и безбедносних структура. Немогуће да су челни људи тог нарко-картела овде радили толико година, а да тужилаштво против њих никад није подигло ни кривичну пријаву", нагласио је Медојевић.

Медојевић је оценио да је "црногорски тужилац кључна тачка, која је била мета притиска Мила Ђукановића", али да за то нема доказа.

"Међутим, имамо снажне индиције да је Ђукановић, уствари, штитио Шарића. Полиција и безбедносне агенције су годинама достављале информације тужиоцу о Дарку Шарићу, а тужилац никад није подигао кривичну пријаву против њега. Ђукановић је вршио притисак на
тужиоца", навео је Медојевић.

Коментаришући тврдње да је Бранислав Мићуновић, после Ђукановића, најутицајнији човек у Црној Гори, лидер Покрета за промјене је рекао да "постоји релација унутар те криминалне пирамиде", додајући да је то и оцена тужиоца, који са тужилаштвима других држава прикупља доказе у оквиру истражног поступка.

"Тај поступак треба да утврди да су Ђукановић и Мићуновић део криминалне организације. Имам тај оптужни захтев и оптужбу коју је тужилац припремио. Нема спора да је Мићуновић утицајан колико и Ђукановићев брат и Дарко Шарић, али мислим да реално имамо оптужни захтев за Мићуновића и Ђукановића", истакао је Медојевић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи