Суђење македонском "Раскољникову"

Почело суђење македонском "Раскољникову", Виктору Карамаркову, оптуженом за пет убистава и два покушаја убиства жена у Скопљу. Карамарков негира да је починио злочине.

У суду у Скопљу почело је суђење Виктору Карамаркову, кога медији називају македонским "Раскољниковим" јер је своје жртве убијао секиром. Иако је у истрази признао скоро све злочине сем једног, на данашњем суђењу је негирао да је починио злочине.

"Не сећам се и нисам свестан да сам извршио дела", рекао је у судници Карамарков, негирајући оптужбу која га терети за пет убистава и два покушаја убиства жена у Скопљу.

Карамарков је признао да је са свеском у руци тражио паре за наводно лечење мајке, али је са добијеним парама куповао дрогу.

Осамдесетогодишња Марија Атанасовска, која је преживела напад Карамаркова, данас није могла да се сети лика нападача. Атанасовска је рекла да је била нападнута у лифту у својој згради, и да ју је спасио зет, али да му је Карамарков побегао.

"Младић је владао ситуацијом и успео је да се извуче, што је за мене показатељ да се ради о сасвим нормалном и урачунљивом човеку", рекао је сведок Ванчо Цонев. 

Један од сведока на суђењу била је и ћерка убијене Љубице Маркове, која је навела да је цео стан после убиства био у крви, али се неко потрудио да избрише трагове.

Карамарков се жалио да није живео у хармоничној породици због притиска који је његова мајка вршила на њега и да је почео да се дрогира од 14 године.

Неколико пута је, како је рекао, покушао самоубиство већим дозама дроге и лекова, али су га лекари спасавали. Пре хапшења је хтео да изврши самоубиство хероином, метадоном и средствима за смирење.

Жртве убијао секиром

Своје жртве је убијао секиром, али је у судници изјавио да није имао потребу да је носи.

Карамарков је ухапшен дан после последњег убиства, јер су га неки сведоци видели у близини жртвиног стана, а био је од раније познат због препродаје златног накита на Бит пазару.

Пошто се после хапшења показало да за њим постоји и потерница због издржавања казне од осам месеци због крађе, упућен је у затвор Идризово, где је под посебним надзором.

У великој акцији потраге за убицом полиција је саслушала више од 200 лица и извршила на десетине претрага и претреса, а тајни назив операције био је "Раскољников".

Сва убиства Карамарков је починио из користољубља, пљачкајући златни накит са старица, које је ударао у главу секиром умотаном у најлон. Жртве је намаљивао лажном причом о болесној мајци, којој треба лекарска помоћ и новац за лечење.

Карамарков се због зличина који је починио суочава са казном доживотног затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи