Мандић за заједнички наступ опозиције

Очекујем да ће НОВА, Покрет за промјене и Социјалистичка народна партија на предстојећим локалним изборима наступити у коалицији, рекао Андрија Мандић. Јединствени опозициони наступ могао би да доведе до победе опозиције у Црној Гори, оценио лидер НОВЕ.

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је да очекује да ће три опозиционе странке НОВА, Покрет за промјене (ПЗП) и Социјалистичка народна партија (СНП) на предстојећим локалним изборима у 14 црногорских општина наступити у коалицији.

Мандић је истакао да је у разговору са лидером СНП-а Срђаном Милићем стекао утисак да је та партија спремна на коалициони наступ на локалним озборима.

Коментаришући да ли би победа опозиције на локалним изборима у Подгорици ''натерала'' Владу да распише ванредне парламентарне изборе, Мандић је истакао да је уверен у то и подсетио да је и на прошлим локалним изборима у главном граду опозиција имала већи број гласова у укупном збиру од владајуће коалиције.

Према његовим речима, јединствени опозициони наступ могао би да доведе до победе опозиције на предстојећим локалним изборима у Црној Гори, која би у крајњем исходу водила ка расписивању ванредних парламентарних избора.

"Да не верујем да то може да се деси, не бих се залагао за јединствени опозициони наступ, и једну опозициону листу", рекао је лидер НОВЕ црногорским електронским медијима.

Опозиција има предност у односу на власт 

Како је истакао, постоји велики опозициони потенцијал којим располаже Подгорица, а од прошлих избора па до данас десило се доста тога и према информацијама са терена, укључујући и истраживања јавног мњења, опозиција има велику предност у односу на власт.

Мандић сматра да постоје велике шансе за победу опозиције у Подгорици, а "такав резултат би био кључни доказ да је промењена воља грађана у односу на парламентарне изборе пре годину дана".

Мандић је демантовао медијске наводе да су немачки амбасадор Петер Плате и други представници међународне заједнице посредовали у уједињењу црногорске опозиције, наводећи да на његову партију нико није вршио притисак да сарађује са остатком опозиционих странака.

"На нашу странку нико није вршио било какав притисак да се ујединимо", рекао је Мандић и поручио да то треба питати оне који нису желели опозиционо јединство.

Мандић је појаснио да је приближавање опозиције природни процес, изузетно важан због актуелне ситуације у Црној Гори.

"Имамо природни процес сазревања опозиционих странака и то је важно у овом тренутку. Акција ''Балкански ратник'', показала је колико је јак организовани криминал у Црној Гори", истакао је Мандић. 

Лидер НОВЕ је нагласио да је организовани криминал преко својих послушника у власти заробио целу земљу, директно квари односе у друштву, штетно утиче на политичка дешавања, урушава традиционалне вредности и разара породицу.

"Те чињенице су довољан јак притисак на све одговорне опозиционе странке да се уједине", поручио је Мандић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи