Никшићки рудари не одустају од протеста

Шездесетак никшићких рудара, који већ 11 дана протестују у јами Биочки стан, позвали своје породице да им се придруже у захтеву да смењени синдикалац Ранко Радуловић напусти синдикалне просторије.

Рудари никшићког рудника боксита, који већ 11 дан протестују у јами Биочки стан, позвали су своје породице да им се данас у подне придруже у захтеву да смењени синдикалац Ранко Радуловић напусти синдикалне просторије.

Шездесетак рудара у суботу су посетили министри економије Бранко Вујовић и рада и социјалног старања Сеад Нумановић.

Ни министри, ни председник Одбора директора Андреј Кузњецов, који је са њима био код рудара, нису могли да обећају истеривање Радуловића, већ су рударе упутили на редовну, судску процедуру, што се овима није допало.

Телевизија Вијести је објавила да министри и први човек управе нису могли да обећају ни исплате отпремнина по колективном уговору, али су најавили могућност да ће јамске копаче ангажовати на површинским коповима и у тунелоградњи.

У међувремену, двојици рудара је позлило и они су завршили на болничком лечењу.

Рудари су раније саопштили да су минирали улазе у јаму где се налазе, а одступање Радуловића је услов да напусте јаму и почну преговоре о осталим захтевима, од којих је кључни поштовање колективног уговора.

Радуловић упорно одбија да се повуче, чак и након што је Министарство рада и социјалног старања прихватило да као легитимног прихвати новоизабраног синдикалног вођу. Он је јуче изјавио да "мирно спава" и да му је "чиста савест", а за садашњу ситуацију је оптужио десетак протестаната, који су, како је рекао, дужни милион, не наводећи коме су и зашто дужни.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи