Ухапшени осумњичени за ратни злочин

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту ухапсили три особе осумњичене да су као припадници 10. диверзантског одреда Војске Републике Српске починили кривично дело геноцид.

По налогу тужиоца Посебног одељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ, припадници Државне агенције за истраге и заштиту ухапсили су три особе осумњичене за кривично дело геноцида, пренела је РТВ Федерације БиХ.

Ухапшени су Властимир Голијан (1974) рођен у Жеравицама у општина Кладањ, са пребивалиштем у Хан Пијеску, Зоран Гороња (1971) рођен у Јошави у општини Босански Нови-Нови Град, са пребивалиштем у Грдановцу, општина Костајница, као и Станко Савановић (1968) звани Геза, тренутно пријављен под именом "Станко Којић", рођен у Турбету, са боравиштем у Босанској Градишки.

Ухапшени су под истрагом Тужителаштва БиХ, а осумњичени су да су као припадници 10. диверзантског одреда Војске Републике Српске починили кривично дело геноцид.

Сумњиче се да су као припадници наведене формације били директни извршиоци стрељања и убистава мушкараца и дечака бошњачке националности, као и да су учествовали у убиству више од 1.000 жртава, после пада Сребренице у јулу 1995. године.

Осумњичени ће бити предати тужиоцу који ће их испитати и после тога одлучити о покретању предлога за одређивање мере притвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи