Нимиц: Напредак у преговорима

Постоји разлика у ставовима, али верујемо да постоји и основа за даљи напредак у решавању питања имена Бивше Југословенске Републике Македоније, изјавио Метју Нимиц после разговора у Атини.

Специјални изасланик Уједињених нација за питање имена Македоније Метју Нимиц изразио је  наду да је могуће превазићи разлике у ставовима између Скопља и Атине о том питању.

"Постоји разлика у ставовима, али верујемо да постоији и основа за даљи напредак у решавању питања имена Бивше Југословенске Републике Македоније", рекао је Нимиц после сусрета у Атини са замеником грчког министра спољних послова Димитрисом Друцасом.

Грчко министарство спољних послова саопштило је да је стастанак, први који је Нимиц имао са представницима нове владе грчког премијера Јоргоса Папандреуа, био отворен и поштен и да је том приликом изнета садашња ситуација и размотрено оно што је до сада урађено по том питању.

Истичући да верује да се може доћи до решења, Нимиц је известио о резултатима јучерашње посете Скопљу и истакао "добар став" Македоније.

Специјални изасланик је додао да је грчка страна изнела уверавања да је апсолутно посвећена решавању питања имена Македоније, како би евроатлантски процеси те земље били деблокирани.

Према грчком министарству спољних послова, Нимиц је изразио уздржани оптимизам, као и жељу Скопља да се напредује на том пољу.

Нимиц се раније у току дана срео и са премијером Папандреуом, а предвиђени су и његови разговори са лидером главне опозиционе партије - Нове демократије Антонисом Самарсом.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи