Црногорци "пали" у Хрватској

Због покушаја кријумчарења 150 килограма марихуане на граничном прелазу са Словенијом, хрватска полиција поднела кривичне пријаве против двојице црногорских држављана.

Хрватска полиција поднела је кривичне пријаве против двојице црногорских држављана због покушаја кријмчарења 150 килограма марихуана на граничном прелазу са Словенијом Брегана.

Реч је 36-годишњем и 51-годишњем црногорском држављанину који су 24. фебруара ове године дошли на теретни терминал граничног прелаза са Словенијом Брегана камионом црногорских регистрационих таблица на којег је била прикључена хладњача.

Како је саопштила хрватска полиција, у хладњачи су се као легално декларисани терет налазиле пегле и даске за пеглање намењене правној особи у Италији.

Уз помоћ паса и рентгеном за преглед возила у крову хладњаче пронађено је 299 пластичних пакета марихуане, од којих је сваки био тежак пола килограма, односно све заједно 150 килограма марихуане.

Марихуана је била намењена западноевропском нарко тржишту, навела је полиција, истичући да је укупна вредност марихуана процењена на 4 милиона куна што је око 560.000 еура.

Полиција је саопштила да је у прикупљању података и реализацији заплене остварена интензивна међународна полицијска сарадња са Управом полиције Црне Горе, али и са другим државама.

Наведено је и да ће царински службеници у складу са својим наделжностима поднети одговарајуће прекршајне пријаве.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи