Почела производња у никшићкој Жељезари

Никшићка "Жељезара" после вишемесечног прекида поново је почела да ради. Управа обезбедила 26,3 милиона евра кредита, за који је гаранције дала Влада Црне Горе.

После вишемесечног прекида, поново је почела производња у никшићкој "Жељезари", саопштено је из синдиката те фабрике.

Црногорска влада је најавила да ће у почетку производња бити мањег обима, али да се наредних месеци очекује достизање нивоа од три до четири хиљаде тона квалитетног челика, пренела је агенција Мина-бизнис.

Производња је почела пошто је управа обезбедила 26,3 милиона евра кредита, за који је гаранције дала Влада Црне Горе.

Министар економије Бранко Вујовић је после састанка са представницима управе и синдиката "Жељезаре", прецизирао да ће кредит бити употребљен за капиталне инвестиције и реализацију социјалног програма у тој фабрици.

"Већински власник очекује да ће кредит бити оперативан до краја марта, а у току су грађевински радови на припреми монтаже опреме", навео је Вујовић.

Питања ликвидности и исплате зарада су, како је додао, још отворена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи