Нова коалиција у Црној Гори

Црногорске опозиционе партије Нова српска демократија, Народна странка и Демократска српска странка формирале предизборну коалицију у оквиру које ће наступати на свим наредним изборима.

Парламентарне црногорске опозиционе партије Нова српска демократија, Народна странка и Демократска српска странка формирале су данас предизборну коалицију у оквиру које ће наступати на свим наредним изборима.

Коалиција, о чијем формирању су споразум данас потписали председници ових партија Андрија Мандић, Предраг Поповић и Ранко Кадић, још нема званични назив, а њен циљ биће смена актуелне власти и борба против свих врста криминала и корупције.

Коалициони споразум формиран је због тога што ове три партије сматрају да је заједнички наступ најбољи модел за борбу против власти, а коалиција ће бити отворена и за друге опозиционе партије.

Лидер партије НОВА Андрија Мандић најавио је да ће позвати остале опозиционе челнике како би се створио опозициони блок као политички фактор релевантан за борбу против владајуће коалиције.

Мандић је оценио да је потребно уједињење свих опозиционих странака и подсетио да је опозиција увек остваривала најбиоље резултате када је наступала јединствено.

Он је позвао Социјалистичку народну партију и Покрет за промјене да формирају коалиције у свим општинама и поручио да би оне сигурно довеле до победе у читавој Црној Гори.

Победа на предстојећим локалним изборима довела би до превремених парламентарних избора, сматра Мандић.

Лидер НС-а је оценио да ће формирање ове коалиције утицати битно на охрабривање бирача које окупљају те странке, а који су због неслагања тих партија у ранијем периоду углавном апстинирали од излажења на изборе.

Кадић је рекао да су НОВА, НС и ДСС показале како треба да ради опозиција и поручио да је то почетак краја владавине Демократске партије социјалиста и Социјалдемократске партије.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи