Пропусти у случају Шарић

Одбор за одбрану и безбедност црногорске скупштине позвао владу те државе да отклони пропусте у вези са случајем Шарић. Полиција тврди да је Шарић побегао из Црне Горе. Шарићу запечаћена два стана у Београду који су му привремено одузети прошле недеље.

Надлежни државни органи су направили одређене пропусте у вези са случајем Шарић, закључио је Одбор за одбрану и безбедност црногорске скупштине и позвао владу да утиче на њихово отклањање.

Одбор је оценио да није постојала довољно квалитетна координација надлежних државних органа у вези са поменутим случајем и позвао Владу и надлежне државне органе да размотре досадашње активности и предузму одговарајуће мере у циљу отклањања пропуста и припремања доказа за процесуирање случаја Шарић.

Одбор инсистира на већој ангажованости државних органа и на њиховој међусобној координацији, изјавио је новинарима члан тог тела Рашко Коњевић након деветочасовне седнице одржане иза затворених врата.

Коњевић је рекао да је расправа на седници одбора била "конструктивна" и да су се чланови Одбора договорили да не одговарају на питања новинара поводом седнице тог тела.

Шарић побегао из Црне Горе

Директор Управе полиције Црне Горе Веселин Вељовић предочио је члановима Националне комисије за сузбијање корупције и организованог криминала да Црногорска полиција претпоставља да је Дарко Шарић илегално прешао границу и побегао из Црне Горе.

Црногорска полиција саопштила је да је Шарић напустио је Црну Гору пре расписвања Интерполове потернице за њим.

"Према нашим сазнањима, Дарко Шарић је напустио црногорску територију неколико дана пре него што је НЦБ Интерпол Београд доставио Подгорици међународну потерницу за овим лицем", саопштила је полиција.

Позивајући се на неименовани извор, лист "Вијести" наводи да је Веселин Вељовић чланове Националне комисије за сузбијање корупције и организованог криминала информисао да полиција нема евиденцију свих излазака из Црне Горе.

Полиција верује да Шарић, приликом преласка границе, није користио легалне граничне прелазе, нити свој српски или словачки пасош, јер би то несумњиво било забележно у документима граничних полиција.

Црногорска Управа за спречавање прања новца верује да нарко клан Дарка Шарића није користио Црну Гору као примарну дестинацију за легализацију новца стеченог од продаје дроге, изјавио је директор те институције Предраг Митровић, а преносе црногорски медији.

"Управа очекује да ће у наредна два месеца бити окончане истраге, које треба да покажу да ли је нарко клан Дарка Шарића легализовао милионске износе преко неколико црногорских предузећа", рекао је Митровић пред скупштинским Одбором за безбедност и одбрану.

"Управа за спречавање прања новца очекује ускоро окончање неколико истрага којима ће се утврдити да ли је клан Дарка Шарића користио и неколико црногорских предузећа за легализацију више милиона евра проистеклих као зарада од нарко трафикинга", навео је Митровић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи