Неуобичајана Јосиповићева дипломатија

Амбасада Србије у Загребу незадовољна недавним изјавама председника Хрватске, наводећи да процене о спољнополитичким питањима суседне, суверене земље нису уобичајан модел комуникације.

Српска амбасада у Хрватској незадовољна је изајавама председника Хрватске Иве Јосиповића које је недавно дао "Јутарњем листу", сматрајући такве процене нису добар модел комуникације између две земље.

Узимајући у обзир чињеницу да је Република Србија у потпуности посвећена унапређењу билатералних односа и сарадњи у духу добросуседских односа, сматрамо да увреде нису уобичајен модел комуникације између држава, као ни давање квалификација тог типа, истиче се у саопштењу Амбасаде.

Додаје се да је изношење процена спољнополитичким опредељењима и спровођењу спољне политике друге суверене државе, посебно суседне земље, није уобичајено у дипломатској пракси и не доприноси унапређењу односа и решавању отворених питања какви постоје између Србије и Хрватске.

У саопштењу се, међутим, не наводи на које се конкретно изјаве новог хрватског председника односе примедбе.

Јосиповић је у интервјуу од 20. фебруара, између осталог, изјавио да разлог због кога председник Тадић није дошао на његову инаугурацију сматра потпуно ирационалним, јер је, како је нагласио, питање односа Србије и Косова у целости ван хрватске политике.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи