Уклања се црква са Румије

Mетална црква на Румији, код Бара, биће уклоњена "на законом примерен начин", изјавио црногорски министар заштите животне средине Бранимир Гвозденовић, додајући да то не треба чинити "исхитрено", како је тражио председник Скупштине Ранко Кривокапић.

Црногорски министар за заштиту животне средине и уређење простора Бранимир Гвозденовић рекао је да ће метална црква на планини Румији код Бара бити уклоњена "на законом примерен начин".

Гвозденовић је, међутим, оценио да то не треба чинити "исхитрено", што је, према његовим речима, затражио председник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић.

Кривокапић је у емисији Радија Црне Горе рекао да Гвозденовић треба да поднесе оставку ако није у стању да уклони металну цркву са Румије. Тај објекат је, пре референдума о независности Црне Горе, на врх планине поставила Српска православна црква, уз помоћ тадашње Војске Србије и Црне Горе.

Гвозденовић је, поводом Кривокапићевих оцена, у саопштењу навео да у Црној Гори "има више десетина хиљада" бесправно подигнутих објеката, али да црква на Румији има и неке "проблемске специфичности".

Како је Гвозденовић објаснио, црква на Румији је постављена "спектакуларно" да би се на исти начин и рушила, са намером да се, и у вези са тим, изазову поделе "на нас и на њих".

"Озбиљне државе сензибилно третирају овакве провокације", поручио је Гвожденовић Кривокапићу.

Министар из владајуће Демократске партије социјалиста посаветовао је Кривокапића, председника Социјалдемократске партије Црне Горе, да се, као коалициони партнер у власти, "уместо ужурбаности коју форсира" посвети "круцијалним питањима" или да самостално обезбеди довољну подршку бирача и тако формира сопствену власт која би "мицала" министре.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи