Кварнер поново у моди

На Сајму туризма у Београду Хрватска ће представити своју туристичку понуду, а посебна пажња биће посвећена Кварнерској регији. Са 160 година дугом традицијом, то је и најстарија туристичка област на хрватском Јадрану.

Хрватски туристички посленици Србију виде као моћно тржиште, па, у наредном периоду, очекују пораст броја српских туриста. На Сајму туризма у Београду, Хрватска ће наредних дана представити своју туристичку понуду, са посебним акценатом на Кварнерској регији.

Кварнер је некада био омиљено одредиште српских туриста. Сада је тамо највише гостију из Немачке, Италије и Аустрије а прошлог лета тек сваки стоти гост био је из Србије.

Директорка Туристичке заједнице Кварнера Гордана Медвед каже да због близине односе треба обнављати и да постоје бројне ствари које српске туристе могу да задовоље.

"Односе треба интезивирати, јер смо близу, лако се разумемо. Можемо пружити многе ствари које српске туристе могу задовољити", рекла је Гордана Медвед.

Од пре две године из Београда до Пуле "ЈАТ" лети два пута недељно, у сезони четири пута. Туристички посленици Кварнера кажу да ће сајамске дане у Београду искористити да подсете овдашње туристе на стару љубав.

Тврде да између цена и квалитета услуге влада склад. За одмор у Кварнерском заливу, где је Средоземно море најдубље зашло у европски континент и климу учинило веома повољном, имају читав низ врло конкретних препорука. Хрватски амбасадор у Београду Жељко Купрешак препоручује бројне специјалитете.

"Препоручио бих туристима, добро вино, добар пршут, сјајну рибу и сјајно атмосферу", рекао је Купрешак.

У приходу од туризма, који је прошле године у Хрватској износио око седам милијарди евра, петина је остварена у Кварнеру. Са 160 година дугом традицијом то је и најстарија туристичка регија у Хрватској. Због инетнзивног развоја конгресног туризма сезона траје 365 дана.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи