Радовић долази у Београд

Министар правде Црне Горе Мираш Радовић прихватио је позив српске министарке правде Снежане Маловић да се састану у четвртак у Београду. Планирани разговори о сарадњи правосудних органа две земље у борби против организованог криминала.

Црногорски министар правде Мираш Радовић допутоваће у четвртак у посету српској министарки правде Снежани Маловић где ће разговарати о сарадњи правосудних органа Србије и Црне Горе, пре свега о неспоразумима насталим у случају Шарић.

Са Радовићем на састанак у Београд доћи ће и врховни државни тужилац Црне Горе Ранка Чарапић и специјални тужилац за организовани криминал Ђорђина Ивановић.

Састанак министара правде две земље иницирао је Радовић, који је у писму предложио да Маловићева одреди место и време сусрета, преноси Танјуг.

Председник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић сугерисао је Радовићу да не иде у Београд, после критике коју је, на рачун сарадње са Црном Гором, упутила Снежана Маловић.

Снежана Маловић је раније оценила да је утицај политике у Црној Гори на кривичне предмете велики, као и да постоји веза између политике и криминала.

"На састанку коме ће присуствовати српски тужилац за организовани криминал и републички тужилац као и њихове црногорске колеге разговараће се о свеобухватном унапређењу сарадње, пре свега, у области међународне правне помоћи у кривичним стварима", наводе у Министарству правде Србије.

Минситарство је додало да ће бити "разматрана и отворена питања и конкретни проблеми који су уочени у претховном периоду, а који оптерећују сарадњу правосудних органа две земље".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи