Кривокапићева хоботница

Србија је домовина криминала и седиште хоботнице, а један крак је дошао до Црне Горе, рекао председник црногорске скупштине Ранко Кривокапић. Не постоји ниједан разлог да Црна Гора не ухапси Дарка Шарића јер је очигледно да постоје веома јасни докази против њега, рекао Ивица Дачић.

Председник црногорске скупштине Ранко Кривокапић оптужио је Београд да покушава да проблем нарко картела извезе у Црну Гору и оценио да је Србија "домовина тог криминала и седиште хоботнице, чији је један крак дошао до Црне Горе".

"Србија је домовина тог криминала и Шарић је њихов држављанин и сада хоће да тај проблем 'натоваре' Црној Гори", рекао је Кривокапић.

"Црна Гора тај проблем има у једном краку и ми ћемо га решавати", навео је Кровокапић Радију Црне Горе, поводом оптужби Србије о несарадњи Подгорице у случају Дарка Шарића, осумњиченог за кријумчарење кокаина из Јужне Америке.

Кривокапић је позвао Београд да "реши тај проблем" и оптужбе из Србије окарактерисао као претензију Београда да "уређује ствари" у Црној Гори.

Председник црногорске скупштине је оценио да су оптужбе из Србије о повезаности црногорске елите са криминалом "неприхватљиве" и у том смислу поменуо министарку правде Србије Снежану Маловић.

"После оваквих теза његове колегинице министар правде Црне Горе не би требало да иде у Београд јер га на то обавезује елементарно државно достојанство. Нека сачека да госпођа дође овде, па ако хоће да збори то што збори са оне стране границе, нека буде културна, па нека
нам то каже у лице", поручио је Кривокапић.

Кривокапић је, међутим оценио да је однос Београда према Подгорици у вези са организованим криминалом "проблем број два", а да је за Црну Гору "проблем број један" и "приоритет да реши то криминала што је у Црној Гори".

Осуда напада на Медојевића

Кривокапић је осудио напад на посланика и лидера опозиционог Покрета за промјене Небојшу Медојевића и оценио да је у питању "тежак екцес" те да "институт посланика мора бити заштићен".

Кривокапић је, међутим навео да посланици "морају стандардизовати наступ у јавности" и да не могу "угрозити" претпоставку невиности" и некога "прозивати да је криминалац без доказа".

"Чак и да постоји све то, нису криви они (криминалци), крива је полиција, тужилаштво, судство, влада , скупштина, којима је посао да криминалце приведу правди", оценио је Кривокапић.

Посланика Медојевића напао је у суботу испред његовог стана рођак Бранислава Мићуновића, кога је лидер ПЗП-а претходно означио као једног од најмоћнијих људи у Црној Гори и заштитника осумњиченог за шверц кокаина Дарка Сарића.

Медојевићеве тврдње је полиција демантовала, а против нападача који му је претио ликвидацијом је покренут прекршајни поступак.

Брајовић: Нема оправдања за пропусте полиције

Црногорски министар унутрашњих послова Иван Брајовић оценио је да дешавања у вези са акцијом "Балкански ратник" поново покрећу причу о затегнутости односа Црне Горе и Србије, али да то не правда полиције две земаље за пропусте у случају Дарка Шарића.

Брајовић је рекао да је "евидентно да Београд покушава да пребаци одговорност и кривицу на Подгорицу" због неуспеха у случају Шарић, али је поручио да то не може бити оправдање за пропусте на унутрашњем плану.

"Сведоци смо покушаја да се проблеми и кривица пребаце у црногорско двориште", рекао је Брајовић, додајући да напади на поступања црногорских органа не престају", упркос томе што је осумњичени за шверц дроге из Јужне Америке, Шарић, држављанин Србије.

С друге стране, све то не може бити оправдање за евентуалне пропусте на унутрашњем плану, поновио је министар.

Београдски медији су писали, позивајући се на изворе из врха српске полиције, да се Шарић крије у Црној Гори, наводећи као његово место боравка Пљевља, Котор и Будву.

Црногорска полиција је у више наврата демантовала те тврдње и најавила да такве спекулације више неће коментарисати.

Брајовић је, истовремено, осудио суботњи напад на лидера Покрета за промене Небојшу Медојевића и оценио да тај напад захтева енергично санкционисање починиоца.

"Очекујем да надлежне службе процене потенцијалну угроженост посланика Медојевића и обезбеде му полицијску заштиту, уколико те процене буду показале да му је потребна", рекао је Брајовић.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи