Напад на Медојевића, удар на слободну реч

Колегијум председника Скупштине Црне Горе осудио напад на посланика Небојшу Медојевића као атак на парламент и слободну реч, оценивши да би на исти начин тај напад требало да третира и Тужилаштво.

Напад на посланика Небојшу Медојевића јесте атак на парламент и слободну реч, оценио је Колегијум председника Скупштине Црне Горе, уз мишљење да би на исти начин тај напад требало да третира и Тужилаштво.

Председник парламента Ранко Кривокапић изјавио је да је Колегијум једногласно осудио напад на Медојевића.

Позвао је надлежне органе да, како је рекао, ад на исти начин квалификују тај напад, односно да се сходно закониским решењима нађе примерена квалификација напада на институцију посланика.

Медојевића је у недељу испред улаза зграде где станује напао Ненад Мићуновић, братанац контроверзног црногорског бизнисмена Бранислава - Брана Мићуновића, кога је опозиција оквалификовала као "човека који одлучује о најважнијим питањима у Црној Гори".

Црногорски медији тврде да браћа Мило и Ацо Ђукановић и Мићуновић представљају црногорску "велику тројку" мимо које, у њиховој широкој сфери деловања, не може бити донета ниједна крупнија одлука.  

Управа полиције саопштила је да ће против Ненада Мићуновића бити поднета прекршајна пријава јер није било елемената кривичног дела.

Кривокапић сматра да би Тужилаштво морало да размисли о преквалификацији напада на Медојевића.

"Уставно право Скупштине је да упућује своје мишљење једном самосталном органу, али и органу који има обавезу да чује глас парламента", рекао је Кривокапић и додао да ће Колегијум предложити измену кривичног законодавства којим би напади на посланике, државне функционере и новинаре били посебно санкционисани.

Председник парламента је најавио да ће се о иницијативи лидера Социјалистичке народне партије Срђана Милића о сазивању седнице Савета за одбрану и безбедност поводом "случаја Шарић" изјаснити након изијашњавања надлежних скупштинских радних тела о том питању.

Медојевић сматра да је Скупштина Црне Горе оваквим ставом послала јасну поруку да је држава јача и да мора бити јача од организованог криминала.

Рекао је да се нада да је ово почетак стварања широг националног консензуса око "чишћења Црне Горе" од организованог криминала и јачања институција државе.

Напад на Медојевића осудили су и представници власти и опозиције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи