Наставак суђења за убиство Пуканића

Пред Жупанијским судом у Загребу саслушан власник грађевинске фирме Гордан Томшић, код кога је другооптужени за убиство Пуканића, Лука Матанић радио као багериста. Саслушан и власник "рентакар" агенције Боро Рибић и бивши адвокат првооптуженог Роберта Матанића, Мијо Жуљевић.

Испитивањем послодавца другoоптуженог за убиство Иве Пуканића и Нике Фрањића, настављено је суђење шесторици оптужених пред Жупанијским судом у Загребу.

Гордан Томшић, власник грађевинске фирме у којој је Лука Матанић радио као багериста, изјавио је да је реч о добром раднику, у чијем понашању после атентата није приметио никакве промене.

Томшић је рекао да је Лука Матанић на дан убиства радио од 8 до 16 часова на градилишту у Брезовици, истичући да је сигуран да је Матанић у то време био на послу јер је сав посао са багером завршен на крају дана.

Други сведок, Боро Рибић из агенције за изнајмљивање аутомобила, који је првооптуженом Роберту Матанићу два пута изнајмио аутомобил, рекао је да је Матанић све платио на време, али да се једном распитивао да ли тим аутомобилом може да пређе границу.

У послеподневном делу суђења, пред Жупанијски суд у Загребу изашао је Мијо Жуљевић, који је рекао да је првооптужени Робет Матанић од њега тражио позајмицу од 10.000 евра да би платио адвоката док је био у затвору у Сремској Митровици.

Матанић зајам гарантовао викендицом

Жуљевић је рекао да је Матанић зајам гарантовао викендицом за коју је касније тражио да му пронађе купца.

Жуљевић је рекао да познаје и оптужене Луку Матанића и Амира Мафаланија из времена када је Роберт Матанић купио викендицу 2000. године. Сведок је рекао да су се они често дружили у тој викендици.

На суђењу се није појавио сведок Марко Грмоја из фирме "Tomić&co", који је Роберта Матанића позвао на представљање луксузног Бе-Ем-Веа, у загребачком салону у којем је Матанић био и у време атентата.

На рочишту би 24. фебруара требало да се појаве београдски адвокат Слободан Ружић, који је заступао Роберта Матанића у Србији када је био осуђен због кријумчарења оружја и Горан Симовић, пословни партнер оптуженог Слободана Ђуровића.

У четвртак би требало да сведочи црногорски предузетник Ратко Кнежевић.

За убиство Пуканића и Фрањића и удруживање у међународну злочиначку организацију УСКОК је оптужио Роберта и Луку Матанића, Амира Мафаланија, Слободана Ђуровића, Жељка Миловановића и Бојана Гудурића.

На оптуженичкој клупи нема Гудурића, који се налази у екстрадиционом притвору у Сарајеву, ни Миловановића, који је за исти злочин оптужен у Београду заједно са Миленком Кузмановићем и наводним финансијером и наручитељем убиства Сретеном Јоцићем, познатијим као Јоца Амстердам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи