Спречен "неонацистички пир"

Тридесетчетворо неонациста ухапшено у акцији хрватске полиције у Буковју Крижевачком, због организовања концерта неонацистичких бендова. Шестoрица приведена Прекршајном суду у Крижевцима.

Шест хрватских држављана, који су учествовали у организовању концерта немачке неонацистичке групе Блу Макс и два хрватска састава у Буковју Крижевачком, приведени су Прекршајном суду у Крижевцима, пише "Јутарњи лист".

Хрватска полиција је синоћ ухапсила тридесетчетворо неонациста, који су били укључени у организацију концерта тог неонацистичког бенда, забрањеног у Немачкој због пропагирања нацистичке идеологије.

Ухапшени су чланови групе и организатори концерта, који нису имали дозволу за организовање јавног окупљања у ватрогасном дому. После поноћи, 28 особа је пуштено.

Локација одржавања концерта је, до последњег тренутка, држана у тајности али ју је полиција открила и ухапсила присутне. Од 34 привадене особе већина је из Хрватске остали су из Немачке и Италије, наводи портал Index.hr.

Полиција је утврдила да су тројица хрватских држављана, двадесетдвогодишњак из Осијека, тридесетогодишњак из Дубровника и двадесетпетогодишњак из Лижњана, нарушавали јавни ред и мир "ношењем и истицањем на јавном месту симбола који подстичу на дискриминацију и нетрпељивост".

Хапшењу је претходило саопштење Удружења младих антифашиста о организовању "неонацистичког пира". Они су обавестили медије да ће, на тајној локацији у ширем рејону Крижеваца, 50 километара североисточно од Загреба, бити одржан концерт неонацистичких бендова.

Неонацисти су се јуче окупили на главној железничкој станици у Загребу. Ту су добили информације о тајној локацији концерта и запутили се у Буковје Крижевачко.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи