Медојевић нападнут у Подгорици

Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић нападнут испред зграде у Подгорици у којој станује. Полиција привела нападача. Ово је јасан сигнал да у Црној Гори не постоји држава, већ моћне породице и појединци, рекао Медојевић.

Председник Покрета за промјене (ПЗП) Небојша Медојевић изјавио је у Подгорици да га је испред зграде у којој живи напао Ненад Мићуновић, рођак црногорског пословног човека Бранислава Мићуновића.

Медојевић је на конференцији за новинаре рекао да није повређен, а да је полиција привела нападача.

"Поднео сам кривичну пријаву против извесног Ненада Мићуновића, који је, наравно, у свом нападу пренео јасну поруку да ће се, ако још једном поменем то презиме, обрачунати са мном. Обавестио сам све надлежне органе у Црној Гори, а овај напад доживљавам као јасан сигнал да не постоји држава, већ моћне породице и појединци. Данас се догодио сукоб између две Црне Горе, једне која влада нашим судбинама и друге која је мањинска", рекао је Медојевић.

Медојевић је раније означио Будванина Бранислава Мићуновића као човека број један у Црној Гори, који о свему доноси одлуке.

Према анкетама црногорских медија, Бранислав Мићуновић је низ година уназад заузимао друго место 10 најутицајнијих људи у Црној Гори, после премијера Мила Ђукановића.

Медојевић је објаснио да је нападнут с леђа око 12,30 часова, а да му је напач запретио да му, како је рекао, не помиње јавно породицу или ће у противном бити физички ликвидиран.

"Овај напад је класично мафијашко застрашивање и доказ да се води борба између две Црне Горе," оценио је вођа ПЗП-а.

Медојевић је казао да је представник гандијевске Црне Горе, која се труди да демократизује друштво.

Лидер ПЗП-а тврди да је нападач Ненад Мићуновић особа која је својевремено саслушавана у случају убиства главног и одговорног уредника листа "Дан" Душка Јовановића у мају 2004. године , као и у погибије брата и сестре Шурина у Будви у септембру 2002. године.

Мандић: Ухапсити Бранислава Мићуновића

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић затражио је од директора Управе полиције Веселина Вељовића да ухапси Бранислава Мићуновића, као налогодавца напада на председника Покрета за промјене Небојшу Медојевића.

Тражим од директора полиције Веселина Вељовића да престане да понижава ову земљу и донесе одлуку о хапшењу и привођењу правди Бранислава Мићуновића, казао је Мандић за Танјуг.

Мандић је рекао да верује да у тужилаштву и судству у држави "постоји још увек неко храбар и поштен ко би могао процесуирати тај случај".

Мандић каже да је Бранислав Мићуновић у домаћој јавности као и у списима међународних тужилаштава и судова, познат као шеф власти и подземља у Црној Гори.

Мандић је најавио да ће челници црногорске опозиције вечерас одржати састанак поводом напада на Медојевића и додао да је време за општу мобилизацију и обједињавање свих снага које хоће да се обрачунају са криминалом у Црној Гори."

Црногорски портал Аналитика објавила је, позивајући се на своје изворе, да је полиција ухапсила нападача на Медојевића, да је против њега поднета кривична пријава, а он задржан у притвору.

Медојевић је последњих неколико дана у више махова случај контроверзног бизнисмена Дарка Шарића из Црне Горе, помињао Бранислава Мићуновића као човека од кога у Црној Гори све зависи.

Директор црногорске полиције Веселин Вељовић негирао је било какву повезаност Бранислава Мићуновића са Дарком Шарићем.

Србија потражује Шарића, због сумње да је организовао шверц више од две тоне кокаина из Латинске Америке у Европу, који је међународном полицијском акцијом осујећен у октобру 2009. године.

Божидар Мићуновић: Нисмо криминална породица

Отац Ненада Мићуновића који је данас напао председника опозиционог Покрета за промјене Небојшу Медојевића, Божидар Мићуновић, поручио је Медојевићу да "поштеди" ту породицу.

Божидар Мићуновић је вечерас на програму подгоричке телевизије ИН рекао да Медојевић "у континуитету" напада целу породицу Мићуновић.

"Није то само овај пут, него много пута до сада", рекао је Божидар Мићуновић који је брат Бранислава Мићуновића кога је Медојевић раније означио као "шефа " нарко-дилера у Црној Гори и "најмоћнијег човека".

Према речима Божидара Мићуновића, породица трпи због таквих изјава Медојевића.

"Ми нисмо породица са криминалним педигреом", рекао је Божидар Мићуновић.

Број коментара 58

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи