Отворена амбасада Косова у Загребу

Косово отворило амбасаду у Загребу. "Потврда пријатељских односа", рекли Сејдиу и Јандроковић.

Председник Косова Фатмир Сејдију и министар спољних послова Хрватске Гордан Јандорковић отворили су данас у центру Загреба амбасаду Косова.

Јандроковић и Сејдију су истакли да је отварање амбасаде Косова још једна потврда добрих и пријатељских односа две државе, саопштило је хрватско Министарство спољних послова, наводећи да су обојица изразили задовољство чињеницом да је Хрватска међу првим земљама у којима је отворена косовска амбасада.

Јандроковић је изјавио да ће Хрватска настојати да доприноси миру, стабилности и просперитету региона југоисточне Европе, изразивши наду да ће се "ускоро знати модалитет за што скорије укључивање Републике Косово у све релевантне регионалне иницијативе".

Јандроковић је истакао да ће Хрватска и убудуће настојати да преноси своја искуства и помоћ Косову на различитим подручјима, а посебно током процеса приближавања евроатлантским интеграцијама", наглашено је у саопштењу.

Хрватска је признала независност Косова 19. марта 2008, а дипломатски односи су успостављени 30. јуна исте године. Хрватска је већ раније на Косову отворила отворила амбасаду.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи