Говори енглески да те цела "Ина" разуме

Управа загребачке "Ине" са запосленима комуницира искључиво на енглеском језику. Чак и запослени на бензинским станицама службене налоге добијају на енглеском. Синдикат се жалио, али одговора нема.

Управа и директори загребачке нафтне индустирје "Ина", чији је сувласник са 47 одсто акција мађарски "МОЛ", запосленима шаљу писане налоге на енглеском језику, а на том језику говори се и на састанцима.

Руководство "Ине", јављају хрватски електронски медији, одбацује тврдње да у том предузећу енглески језик потискује хрватски. Управа тврди да је службени језик у "Ини" хрватски, а да се енглески користи у складу са пословним потребама.

Изгледа да ипак пракса демантује тврдње директора "Ине", јер је, према речима Маје Риловић, председнице једног од синдиката у том предузећу, већ одавно сва усмена и писана комуникација руководства са запосленима на енглеском.

Риловић је истакла и да су недавно и радници свих бензинских пумпи "Ине" у Хрватској добили циркуларно писмо са новим задужењима, написано на том језику.

Представници синдиката у "Ини" кажу да су се већ жалили на такву праксу директоријума предузећа, али нису добили никакав одговор.

Остаје нејасно да ли су синдикати жалбу управи "Ине" доставили на хрватском, или на енглеском језику.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи