Гудурић ће бити изручен Хрватској

Суд Босне и Херцеговине донео одлуку о изручењу Бојана Гудурића, једног од оптужених за убиство Иве Пуканића и Нике Фрањића, Хрватској, јавили су вечерас хрватски медији.

Бојан Гудурић, један од оптужених за убиство власника недељника "Национал" Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Фрањића 2008. године, биће изручен Хрватској, одлучио је Суд Босне и Херцеговине, јавили су вечерас хрватски медији.

Гудурићев адвокат Славко Ашчерић је рекао да је одлука о изручењу достављена оптуженом и да верује да ће он бити изручен тек почетком наредне седмице, иако му осамнаестодневни притвор истиче овог викенда.

"Нећемо се жалити, јер је баш то оно што мој клијент жели", изјавио је Ашчерић.

Гудурић је после убиства Пуканића и Франића био у бекству све до 1. фебруара, када се предао полицији у Бањалуци, након чега је пребачен у екстрадициони притвор у Сарајеву, до одлуке Суда БиХ.

Гудурић је осумњичен да је учествовао у припремама за убиство Пуканића и био је задужен да пуца снајпером у жртву, у случају да "закаже" експлозив који је оптужени Жељко Миловановић на мопеду довезао у двориште "Национала". На снајперу који је полиција касније пронашла били су и Гудурићеви отисци прстију.

За њим су потерницу расписале Хрватска, која га тражи због учешћа у убиству Пуканића, као и Србија, која га тражи због издржавања четверогодишње казне за 13 разбојстава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи