Пуканић није говорио да је у опасности

Иво Пуканић није говорио да је у опасности, нити је износио сумње о томе ко би могао да стоји иза првог атентата на њега, рекао у наставку суђења за убиство сувласника недељника "Национал" и његовог сарадника Нике Фрањића, сведок Ивица Хорват.

У наставку суђења шесторици оптужених за убиство сувласника недељника "Национал" Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Фрањића сведочио је директор производње "НЦЛ Медиа Групе" Ивица Хорват, који је 13 година био Пуканићев пријатељ.

Хорват је изјавио да му Пуканић није говорио да је у опасности. Он је, пред Жупанијским судом у Загребу, рекао да Пуканић није износио никакве сумње о томе ко би могао да стоји иза првог атентата на њега, који се догодио неколико месеци пре убиства 23. октобра 2008. године.

Хорват и графичар "Национала" Ведран Духачек, који су у време експлозије у којој су убијени Пуканић и Фрањић, били у подруму зграде "Национала", испричали су да их је Пуканић поздравио на изласку из зграде. Када је изашао они су чули експлозију у којој су и они лакше повређени.

Данас је сведочио и Данијел Бјелкановић, којем је један од оптужених Амир Мафалани понудио да буде директор фирме преко које су касније наручивали робу коју никада нису платили. Бјелкановић је сведочио и о скупоценим аутомобилима које су он и Мафалани возили, а један од тих аутомобила био је на његово име због чега је добио накнаду од 2.500 евра.

За посао су користили и до пет мобилних телефона, рекао је Бјелкановић, и додао да му је Мафалани обећао да ће посао бити легалан. Он тврди да не зна чиме се фирма бавила, јер је на посао пристао само због обећане добре зараде.

Због робе коју нису платили нашли су се пред судом у Нашицама. Суд је забранио Мафаланију да сведоку постави питање ко га је наговорио да сведочи против њега, јер је то Бјелкановић наводно рекао на суду у Нашицама.

Рочиште трајало нешто више од сат времена

Последњи је сведочио Стјепан Бешенић, власник локала у који су излазили првооптужени Роберт Матанић и његова девојка Андријана Станић.

Станић је ухапшена након убиства у његовом кафићу, а на столу јој је остао мобилни телефон који је неколико пута звонио. Бешенић је, супротно исказу у истрази, рекао да се на један од позива јавио, али да мушкарац са којим је разговарао није питао ни за једног од оптужених, већ за Станићеву.

Због сведочења запослених у "Националу" данас је било појачано присуство полиције. Рочиште је, међутим, трајало тек нешто више од сат времена.

Суђење се саслушањем нових сведока наставља у понедељак, 22. фебруара, а 25. фебруара ове године се очекује сведочење црногорског предузетника Ратка Кнежевића, који је за убиство Пуканића оптужио премијера Мила Ђукановића и "дуванску мафију".

За убиство Пуканића и Фрањића и удруживање у међународну злочиначку организацију, Ускок (Уред за сузбијање корупције и организованог криминала) је оптужио Роберта и Луку Матанића, Амира Мафаланија, Слободана Ђуровића, Жељка Миловановића и Бојана Гудурића.

Гудурић се налази у екстрадиционом притвору у Сарајеву. На оптуженичкој клупи нема ни Миловановића, који је за исти злочин, заједно са Миленком Кузмановићем и наводним финансијером и наручитељем убиства Сретеном Јоцићем, познатијим као Јоца Амстердам, оптужен у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи