Одлази ли Мило?

Постоји конкретан план за повлачење Мила Ђукановића са политичких функција, пишу подгоричке "Вијести". Небојша Медојевић позвао Ђукановића на ТВ дуел.

Подгорички лист "Вијести" пише да постоји "конкретан план" за повлачење Мила Ђукановића са политичких функција.

Позивајући се на неименоване "дипломатске изворе", лист пише да је такав план Ђукановићу "презентован" још почетком прошле јесени, "у разговору са једним високорангираним западним дипломатом".

Ђукановић се тада, пишу "Вијести", суочио са "изричитим захтевом" да Црна Гора "почне озбиљније и ефектније да води борбу против корупције и организованог криминала".

Ђукановић наводно и сам жели да оде са политичких функција, да не би морао да одлучује о хапшењу људи из своје околине, тим пре што је познат по томе да "не окреће леђа људима који су га на било који начин задужили", пише лист.

Истовремено, лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић позвао је Мила Дјукановића на ТВ дуел, оценивши да није коректно што премијер, окружен личним обезбеђењем и сервилним новинарима, пласира разне конструкције.

"То му очито улива додатну храброст. Боље би било да од министра спољних, а у ствари и спољних и унутрашњих послова, тражи да искористи утицај на РТЦГ и организује ТВ дуел", поручио је Медојевић.

Поводом изјаве Ђукановића да су оцене Медојевића о наводној спрези криминала и власти у Црној Гори "неозбиљне, неаргументоване и просте", Медојевић је у листу "Дан" поручио премијеру да њих двојица представљају "две Црне Горе".

"У овој мојој (Црној Гори), за разлику од његове, нема места за мафију", рекао је Медојевић и поновио своје оцене о организованом криминалу у Црној Гори.

Медојевић је навео да Црна Гора треба да буде развијено, демократско друштво, у којем ће се поштовати владавина права, тврдећи да са челницима ДПС-а то није могуће.

Медојевић се последњих дана нашао на удару представника власти након изјава на РТС-у да је Црна Гора држава коју је окупирала мафија, а да се премијер Ђукановић није појавио пред судом у Барију због имунитета на који има право као званичник.

Лидер Покрета за промјене је рекао да у Црној Гори организовани криминал представља политички фактор који је утицао на доношење и политичких одлука.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи