Медојевић: Опасна хајка против мене

Председник Покрета за промене Небојша Медојевић рекао да се против њега води "опасна хајка" после гостовања у емисији РТС-а, након што је изнео оштре оцене о политичким приликама у Црној Гори. Владајућа партија затражила да објасни "да ли се стиди" због наступа којим је "облатио државу".

Небојша Медојевић, председник црногорске опозиционе странке Покрет за промене, рекао је да се против њега води "опасна хајка" и да су он и његова партија изложени "бруталним нападима", након оцена оштрих оцена црногорских политичких прилика на РТС-у.

Медојевић је најавио је да ће преко "амбасадора западних држава" у Подгорици упозорити међународну јавност да су "врх црногорске власти и неки медији постали саставни део нарко картела".

Медојевић је рекао да је Управа полиције после његовог наступа на РТС-у демантовала његове тврдње о криминализованој власти у Црној Гори.

Председник Покрета за промене рекао је новинарима рекао да неки медији у Црној Гори настоје да "нарко босове и шефове организованог криминала прикажу као црногорске патриоте, угледне инвеститоре и гаранте црногорске независности".

Медојевић је позвао опозиционе странке и владајућу Социјалдемократску партију да "забораве" на међусобне разлике и да се супротставе садасњој власти, пошто је, према његовој оцени, Црна Гора "окупирана" криминалом.

Позив да "размисли да ли оваква власт може да обезбеди просперитет државе", Медојевић је упутио и на адресу Црногорске академије науке и уметности. Сличне позиве Медојевић је упутио "интелектулацима", студентима и на друге адресе.

Председник Покрета за промене је најавио да ће ускоро посетити Вашингтон и да ће тамо обавити "консултације" у вези са политичким приликама у Црној Гори.

Црногорска владајућа Демократска партија социјалиста затражила је од Медојевића да објасни "да ли се стиди" свог наступа на програму РТС, у коме је изнео низ оцена којима је "облатио своју државу".

На Медојевићеву оцену у емисији РТС да се "стиди" због тога што је црногорска власт признала независност Косова, ДПС је саопштио да је "мало недостајало па да Медојевић експлицитно изјави да се стиди независности" Црне Горе.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи