Поново усташки графити у Задру

На православној цркви у Задру поново осванули усташки графити. Полиција саопштила да су графите написала двојица малолетника и да се ради на случају.

Црква Светог пророка Илије у Задру поново се нашла на удару вандала, јер су по њеним зидовима по ко зна који пут исписани усташки графити, саопштено је Танјугу из Далматинске епархије Српске православне цркве.

Задарски парох, протојереј ставрофор Петар Јовановић, пријавио је случај полицији од које је добио информацију да су графите исписала двојица малолетника и да полиција "ради на случају".

Недавно је задарски градоначелник Звонимир Вранчић изјавио да ће у Задру из "здравствених разлога" бити срушено око 80 у рату порушених кућа православних Срба. Вранчић је рекао да су оне "опасне по јавно здравство и да су легло штеточина".

На задарској цркви често се исписују усташки графити, а полиција успева да нађе део починилаца.

Графити такве врсте нису изузетак ни у другим градовима у Хрватској, а многи од њих годинама остају неизбрисани, о чему сведочи пример из Карловца где за Србе увредљиви графити по трафо станицама стоје и око 20 година, од почетка рата.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи