Ухапшени Авганистанци на мађарској граници

Мађарска полиција ухапсила на граници са Србијом 15 Авганистанаца, који су илегално покушали да уђу у земљу. Авганистанци претходно прешли српску границу.

Мађарска гранична полиција ухапсила је 15 Авганистанаца који су илегално ушли у земљу преко границе са Србијом, саопштиле су власти у Будимпешти.

Авганистанци, од који су деветорица малолетни, ушли су у Мађарску у суботу увече, уз помоћ курдског кријумчара, изјавио је портпарол локалне полиције, пренела је агенција МТИ.

Група је платила 1.800 долара да из Авганистана стигне у Грчку, а кријумчару Курду су платили 450 долара да их преведе преко српско-мађарске границе.

Неки од ухапшених намеравали су да потраже азил у Мађарској, док су остали планирали да то учине у Француској и Шведској.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи