Напад на антифашисте у Мостару

Током акције чишћења фашистичких обележја са зидова и антифашитичких споменика у Мостару нападнути активисти неформалне групе грађана "Креактива". Акција покренута на дан обележавања ослобођења Мостара у Другом светском рату.

Активисти неформалне групе грађана "Креактива" из Мостара нападнути су током акције чишћења фашистичких обележја са зидова и антифашитичких споменика у Мостару.

"Захваљујући правовременој акцији полиције, нико није повређен. На нас су бацали камење, а полиција је чак пронашла и припремљен 'молотовљев коктел', који нападачи нису употребили већ су га оставили у бекству", рекао агенцији Онаса председник неформалне групе грађана "Креактива" Роберт Јандрић.

Акција чишћења покренута је на дан обележавања ослобођења Мостара у Другом светском рату. Јандрић је додао да су активисти "Креативе" наставили са чишћењем графита упркос нападу.

"Ово су све млади људи који не припадају нити једној политичкој странци или невладиној организацији. Наш циљ је да покажемо како фашизам не може и неће проћи у овом граду и држави. Нажалост, овај напад показује у каквом стању се налази наше друштво", рекао
је Јандрић.

За сада нема информација да ли је полиција ухапсила нападаче на активисте "Креактиве".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи