Нереди на Пољуду

Дванаест навијача приведено због изазивања инцидената на пријатељској фудбалској утакмици сплитског "Хајдука" и "Жељезничара" из Сарајева одиграној на стадиону "Пољуд". Утакмица одиграна поводом прославе "Хајдука".

Због нереда на стадиону фудбалског клуба "Хајдук" из Сплита полиција је привела 12 навијача тог клуба и фудбалског клуба "Жељезничар" из Сарајева, сазнаје агенција Хина у сплитској полицији.

На градском стадиону "Пољуд" у суботу је поводом прославе рођендана Хајдука одиграна пријатељска утакмица са Жељезничаром из Сарајева на којој је било око 6.500 гледалаца.

На јужној трибини, где су били смештени гостујући навијачи, један навијач из Сарајева запалио је "бенгалску ватру", када га је полиција извукла из веће групе навијача Жељезничара покушавајући да га спречи у томе.

Пружајући отпор, један од гостујућих навијача је полицајца ударио ногом у главу и лакше га повредио.

Полиција је привела још тројицу гостујућих навијача за које сумњају да су учествовали у нападу на њиховог колегу, као и осам навијача Хајдука који су реметили јавни ред и мир.

Код Сиња нападнути навијачи Жељезничара

На путу на сињском подручју на пределу Јабука, четири непознате мушке особе у возилу аустријских регистрација пресрели су возило босанскохерцеговачких регистрација у којем су биле четири особе, саопштили су из Полицијске Управе сплитско - далматинске жупаније.

Мушкарци који су око врата носили шалове "Хајдука" с палицама су разбили ветробранско и бочна стакла на возилу БиХ регистрација у којем су били навијачи "Жељезничара". Возач је побегао и пријавио случај полицији.

У његовом је возилу по доласку полиције пронађена је палица, за које је рекао да су у ауто ставили нападачи.

У полицији кажу  да су се навијачи "Жељезничара" насвоју руку удаљили од колоне коју је чувала полиција. У овом инциденту нема озлеђених и оштећени нису желели поднети кривичну пријаву.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи