Силајџић прети повачењем из политике

Уколико државна имовина БиХ буде укњижена на ентитете, члан председништва БиХ Харис Силајџић изјавио да ће се повући с власти и из политичког живота. Оценио да је Закон о референдуму Републике Српске "покушај да се створе законске претпоставке за разбијање БиХ".

Члан председништва Босне и Херцеговине Харис Силајџић изјавио је да ће се, уколико државна имовина БиХ буде укњижена на ентитете, повући с власти и из политичког живота.

Књижење имовине на ентитете био би "најозбиљнији удар на БиХ", рекао је Силајџић, гостујући синоћ на Федералној телевизији БиХ.

Према његовим речима, потенцирање проблема државне имовине је "несувисло, нелогично и непотребно јер се она користи без икаквих проблема", пренела је Срна.

Силајџић је оценио да је Закон о референдуму Републике Српске "покушај да се створе законске претпоставке за разбијање БиХ, јер тај закон оставља могућност постављања референдумског питања које није под ингеренцијом ентитета, већ БиХ."

"Ради се о претпоставкама које се тактички планирају. То је тактичка варка да би се остварио етнички циљ, а то је одржавање једне идеје на површини све дотле док се не створе повољне околности које би оно што је сада политички немогуће претвориле у оно што је политички неминовно", рекао је он.

Говорећи о полицијској акцији "Светлост" у Горњој Маочи, у оквиру које је почетком фебруара ухапшено седам вехабија, Силајџић је рекао да Председништво БиХ о томе није било обавештено и изразио незадовољство због, како је рекао, политизације полицијских акција.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи