Гудурић, највероватније, иде у Хрватску

Министар унутрашњих послова БиХ Садик Ахметовић рекао је да ће Бојан Гудурић највероватније бити изручен Хрватској, која га терети за учешће у убиству новинара Ива Пуканића.

Бојан Гудурић, кога хрватске власти терете за учешће у убиству сувласника недељника "Национал" Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Фрањића, октобра 2008. године у Загребу, највероватније ће бити изручен Хрватској, изјавио је у Загребу министар унутрашњих послова БиХ Садик Ахметовић.

Према његовим речима, своје мишљење о томе ће дати Суд БиХ, а одлучити министар правде те земље.

Ахметовић је на маргинама конференције "Балканска рута - јуче, данас, сутра" изјавио да је Гудурић након предаје полицији у Бањалуци, 1. фебруара, прихватио скраћени поступак за изручење које чека у екстрадиционом притвору у Сарајеву.

За Гудурићем, који је и држављанин Србије, потернице су расписале и Србија, због правоснажне пресуде због разбојништава и других кривичних дела, и Хрватска због учешћа у убиству Пуканића.

Гудурић је оптужен да је у моменту убиства Пуканића чекао са припремљеним снајпером из кога би пуцао да је "затајио" експлозив који је у двориште "Национала" у мопеду унео Жељко Миловановић.

У случају да буде изручен у наредних десетак дана, поступак против њега могао би да се споји са поступцима против остале петорице оптужених.

Гудурић је за отиске на нађеном снајперу рекао да га је дирао заједно са осталим учесницима једне забаве у Словенији, на којој је био на дан убиства, истичући да није био у војсци и да не зна како се пуца из пушке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи