Албанија пред катастрофом због поплава

Услед јаке кише која пада данима, стотине кућа у северним деловима Албаније поплављене. Налазимо се у озбиљној ситуацији и катастрофа је сасвим могућа, рекао албански премијер Сали Бериша.

Албанија се суочава са могућом катастрофом, услед јаке кише која пада данима. Стотине кућа у северним деловима земље су поплављене, рекао је албански премијер Сали Бериша.

"Налазимо се у озбиљној ситуацији и катастрофа је сасвим могућа", рекао је Бериша новинарима у Тирани, после хитног састанка владе о хитној евакуацији поплављених подручја.

"Киша пада већ 10 дана. Наша је дужност да спречимо катастрофу. Та подручја морају бити евакуисана", изјавио је премијер и додао да је војска напревила планове за евакуацију.

Претходних дана медији су извештавали да мештани села у региону Скадра одбијају да напусте поплављене домове, плашећи се да ће остати без имавине. Власти су им запретиле присилном евакуацијом.

"Губитак и једног јединог живота представља тежак терет за државу. Већа је храброст смислити начин како да се превазиђе таква ситиација", рекао је Бериша позивајући становнике поплављених села да се евакиушу.

Према последњим извештајима, више од 3.800 хектара земље је под водом. Поплављено је 350 кућа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи