Убијен бугарски новинар Боби Цанков

Контроверзни бугарски новинар Боби Цанков убијен је у Софији. Износио је сензационалистичке публикације о бившим садашњим криминалцима у Бугарској, а објавио је и књигу о "подземном свету".

Познати бугарски телевизијски и радијски новинар Боби Цанков убијен је данас у Софији, саопштио је бугарској новинској агенцији БТА извор из полиције.

Цанков је убијен око поднева, у Булевару Александра Стамболијског, главном аутопуту у центру Софије, неколико блокова удаљеном од Палате правде, председништва и седишта владе.

Према наводима полицијског извора, новинар је у пратњи два телохранитеља ишао код адвоката када су нападнути.

У пуцњави су повређени и његови пратиоци, који су пребачени у болницу, потврђено је у министарству унутрашњих послова.

Цанков је недавно завршио књигу о бугарском подземљу, где се верује да је имао везе, а ускоро је требало да изађе и његова друга књига о рутама за трговину наркотицима које пролазе кроз Бугарску.

Бугарски новинар је раније добијао претње, због чега је у последње време виђан са телохранитељима, а наводно је планирао и да изнајми оклопно возило.

У сличном нападу у центру Софије пре две године наоружани нападачи убили су писца Георгија Стоева, аутора неколико књига о организованом криминалу у Бугарској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи