Стечај у “Певец транспорту”

Одлуком Трговинског суда у Бјеловару хрватска компанија "Певец транспорт" отишла у стечај. Дуговање компаније износи 82 милиона евра.

Трговински суд у Бјеловару прогласио је стечај компаније "Певец транспорт", дела Певец Групе, која је блокирана дуже од 60 дана.

"Певец транспорт" има 188 запослених, углавном возача, а стечајни поступак покренут је на захтев дела радника у новембру прошле године, подсећа хрватска агенција Хина.

Стечај у "Певец Групи" покренут је крајем децембра прошле године због немогућности да тај посрнули трговински ланац пронађе стратешког партнера који би уложио 300 милиона евра, објавили су хрватски пословни сајтови.

Дуговање "Певец Групе" износи 82 милиона евра.

Књиговодствена вредност "Певец транспорта" је, како се прецизира, око 53 милиона куна, док су обавезе компаније 72 милиона куна (9,86 милиона евра).

После јуче проглашеног стечаја радници ће добити отказ с отказним роком од месец дана, а онда ће бити пријављени на Хрватски завод за запошљавање.

Потраживања 188 запослених крећу се између 30.000 куна и 35.000 куна (од 4.110 евра до 4.795 евра) по запосленом, изјавио је председник Синдиката хрватског возача Миљенко Гочин.

Међутим, то нису и сва радничка потраживања према компанији јер је пре месец дана у њој било запослено око 290, а у септембру прошле године преко 350 људи, додаје Гочин.

"Певец транспорти" од имовине имају само 15 возила, док је све остало било изнајмљено, а из те имовине, како је најавио стечајни управник, требало би подмирити трошкове стечаја и радницима исплатити три зараде.

"Певец" трговински центар у Србији, како је најавио његов директор Драган Малиновић не би требало да оде у стечај јер ће се водити преговори са ОТП банком као највећим повериоцем о реструктурирању тог трговачког центра у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи