Четири потреса у околини Дубровника

Хрватска сеизмолошка служба забележила неколико умерених потреса с епицентром око 40 километара југоисточно од Дубровника. Нема извештаја о материјалној штети.

Сеизмолошка служба Хрватске забележила је данас неколико умерених потреса с епицентром 40-так километара југоисточно од Дубровника на граници с Црном Гором.

Први потрес забележен је у 12.30, а последњи, четврти, у 13 часова. Сви потреси били су јачине 2,9 и 3 степена према Рихтеру.

Сеизмолошка служба Хрватске саопштила је да су се потреси осетили на подручју Дубровника и околине. За сада нема извештаја о материјалној штети.

Последњи разорни потрес који је погодио дубравачко подручје догодио се 16. септембра 1996. године у Стону. Имао је магнитуду 5,8 према Рихтеру.

Најснажнији потрес у Хрватској догодио се 1776. године у Дубровнику. Имао је магнитуду 7,6 према Рихтеру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи