Пети дан протеста у јами

Никшићки рудари већ пети дан протестују у јами, тражећи исплату заосталих примања. Одбили понуду прeмијера Ђукановића да им дуг буде исплаћен из два дела.

Рудари Рудника боксита код Никшића који пети дан протестују у јами рудника због неисплаћених плата, поручили су данас преко својих представника да ће прекинути сваки контакт с јавношћу, све док не добију четири плате, регрес за годишњи одмор и накнаду за зимницу.

Рудари су одбили понуду црногорског премијера Мила Ђукановића да им се сада исплате две плате, а да друге две плате добију до половине јануара. Рудари од Владе траже исплату свих примања одмах, иако је Рудник боксита у власништву руске Централноевропске алуминијске компаније.

У рудничкој јами налази се око 80 рудара који, како се наводи, протестују у врло тешким условима. Рудничка јама је неосветљена јер је дуже од годину дана затворена, веома је влажна, али и загушљива због подземних гасова. 

Рударе је данас посетио никшићки бизнисмен, власник компаније "Нексан" Миодраг Давидовић, који је саопштио да ће "својом имовином" гарантовати банкама исплату свих плата и других примања.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи