Месић примио амбасадора Косова

Хрватски председник Стјепан Месић примио је акредитиве првог амбасадора Косова у тој земљи Валдета Садикуа. Признање Косова било "одраз политике признавања нових реалитета", рекао Месић и најавио посету властима у Приштини.

Председник Хрватске Стјепан Месић примио је данас првог амбасадора Косова у тој земљи Валдета Садикуа, оценивши да хрватско признавање Косова није било уперено ни против кога.

Истовремено, одлазећи председник Хрватске проглашен је за почасног грађанина Приштине, а то признање ће му бити уручено приликом званичне посете Косову.

Месић је рекао да је признање Косова било "одраз политике признавања нових реалитета".

Најавио је да ће ускоро отпутовати у званичну посету Косову, којој је циљ, како је навео, јачање билатералне сарадње и стабилности у регији, саопштено је из канцеларије председника Хрватске.

Садику је нагласио да је хрватско признање Косова важно, јер је "дошло од једне суседне и пријатељске државе с којом су изграђени блиски односи и с којом ће односи и даље само јачати".

Изразио је захвалност Хрватској на подршци у билатералним односима и на међународној сцени, наведено је у саопштењу.

Хрватска је признала Косово 19. марта 2008. године, а дипломатски односи су успостављени су средином те године.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи