Додик: ОХР беспотребно радила попис имовине

Канцеларија високог представника у БиХ беспотребно радила попис имовине, пошто није у складу са законом о располагању имовином, који је раније наметнуо Високи представник Педи Ешдаун, рекао премијер РС Милорад Додик.

Премијер Републике Српске Милорад Додик изјавио је у Приједору да је Канцеларија високог представника (ОХР) у БиХ беспотребно радила попис имовине, пошто није у складу са законом о располагању имовином, који је раније наметнуо Високи представник Педи Ешдаун.

Додик је рекао да се РС неће одрећи своје имовине, а да ће се питањем пописа државне имовине који је обавио ОХР, озбиљно бавити после празника.

Пре неколико дана експертски тим ОХР је завршио попис државне имовине у БиХ.

О томе су упознати домаћи органи власти који треба да постигну договор око расподеле имовине.

Додик сматра да ће овај поступак ОХР унети више неспоразума него што ће придонети решењу питања.

"То је типичан рад ОХР структуре, која пред свако заседање Савета за спровођење мира покушава да исценира одређени проблем до усијања како би опет био продужен мандат ОХР", оценио је Додик.

Премијер РС је рекао да БиХ не дели своју имовину, већ се покреће питање имовине која није спорна, јер она, према Дејтонском мировном уговору из 1995. и на њему донетом Уставу, припада ентитету на којој се територији налази.

Додик је и овом приликом оптужио Бошњаке да нису вољни да реше отворена питања у БиХ, јер би тиме стварили формалне претпоставке за затварање ОХР, што они не желе.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи