Црна Гора (не) чека мишљење Суда

Насупрот председнику и потпредседнику Владе, шеф црногорске дипломатије Милан Роћен каже да ће Подгорица успоставити дипломатске односе са Косовом независно од мишљења Међународног суда правде.

Црногорски министар иностраних послова Милан Роћен изјавио је да Црна Гора нема разлога да чека мишљење Међународног суда правде у Хагу да би успоставила дипломатске односе са Косовом.

Роћен је у интервјуу за подгоричке "Вијести" рекао да је Црна Гора била довољно увиђајна према Србији јер је чекала да буде окончан процес изношења аргумената пред судом у Хагу о легалности проглашења независности Косова.

Шеф црногорске дипломатије је рекао да се укупни односи Црне Горе са Србијом, који су прожети бројним везама, "не могу гледати само кроз косовску призму".

"Разумемо интересе Србије, али исто тако очекујемо да Србија разуме нас", рекао је Роћен.

Коментаришући због чега у власти постоје контрадикторни ставови, јер су председник Филип Вујановић и потпредседник Владе Светозар Маровић рекли да ће Црна Гора поштовати одлуку суда у Хагу и да неће успостављати дипломатске односе с Косовом до одлуке тог суда, Роћен је одговорио да су то њихова мишљења, али да одлуку доноси Министарство иностраних послова.

Милан Роћен је оценио да премијер Мило Ђукановић треба и даље да буде на месту председника Владе.

Роћен је рекао да је у младој држави као што је Црна Гора, изузетно важна улога вођства и да је Ђукановић препознат као један од водећих лидера, не само на Западном Балкану, као "човек са визијом, који је знао како да у једном тешком времену води Црну Гору".

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи