Павловић: Помоћи Србима у Сребреници

Председник Скупштине општине Сребренице Радомир Павловић, рекао је да Срба у Сребреници неће бити, јер ће се масовно иселити, уколико се не заустави дискриминаторска политика локалне бошњачке власти.

Радомир Павливић, председник Скупштине општине Сребренице, упозорио је да ће Срба у Сребреници нестати, јер ће се масовно иселити, ако се не заустави дискриминаторска политика локалне бошњачке власти.

"Годинама смо препуштени сами себи без системске и јасне подршке институција, па се често  питам да ли се овај град још увек налази у уставно-правном поретку Републике Српске", рекао је Павловић.

"Иако Срба у Сребреници има двоструко више него Бошњака, они се од локалне бошњачке власти третирају као мањина и дискриминисани су у свим областима", додао је Павловић.

Павловић је истакао да се донације, грађевински материјали и хуманитарна помоћ додељују искључиво Бошњацима, што показује и податак да је од 2.319 до сада обновљених кућа само 546 српских.

Председник Скупштине општине Сребренице упозорава да око 5.000 Срба из ове општине живе у Србији као избеглице јер немају где да се врате пошто су им куће порушене, а бошњачке власти опструишу њихову обнову.

Павловић је навео да у селима Ратковићи, Радошевићи и Крњићи од 500 српских кућа, које су Бошњаци срушили током 1992. године, до сада је обновљено око десетак.

"Остала српска села на подручју општине Сребреница су пуста и празна", каже Павловић и додаје да се наставља етничко чишћење Срба које је "на најмонструознији начин током рата спроводио командант муслиманских јединица из Сребренице Насер Орић".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи