ХДЗ: Бескорисна помоћ Санадера

Изјава која долази из врха ХДЗ-а да подршка бившег премијера Ива Санадера уочи председничких избора "више ништа не значи", разљутила је некадашњег шефа владе. Санадер се увредио када су му саопштили да странка боље функционише без њега.

Бивши хрватски премијер Иво Санадер погођен је због тога што из ХДЗ-а, странке у којој је до скоро био на челу, поручио да више нема утицаја у политици и да његова подршака уочи председничких избора "више ништа не значи", пише "Јутарњи лист".

Блиски сарадници бившег шефа хрватске владе кажу да се Санадер увредио када су му саопштили да странка боље функционише без њега. "Јутарњи лист" додаје да је Санадер због унутарстраначких неслагања разговарао са неколико министара у влади.

Хрватски лист пише да је Санадер замера премијерки Јадранки Косор готово све, с обзиром на то да се политика првог човека владе битно променила од тренутка када се повукао из политике и са чела странке.

Санадер сматра да је потписивање споразума Словенијом о решавању граничног спора који је трајао готово 18 година, "превелики корак за Хрватску", али да би он то другачије решио, пише хрватски лист.

Бивши шеф владе такође замера премијерки Косор то што су се недавно отвориле бројне корупционашке афере и да је ХДЗ, према његовом мишљењу требало да "заштити своје људе", каже некадашњи близак сарадник премијера.

Хрватски лист наводи да ово није први пут да Иво Санадер критикује политику премијерке Косор и да је већ неколико пута позивао министре и критиковао политику Владе.

Његов некадашњи сарадник највише му замера то што је напустио владу у тренутку када је политика кренула да се "котрља низбрдо".

Бивши премијер покушао је и да учествује у изборној кампањи за председника Хрватске Андрије Хебранга. "Јутарњи лист" наводи да је на једној седници Председништва ХДЗ-а Санадер јавно напао Хебранга и критиковао његову кампању, а посебно слоган "За европску и поносну Хрватску" и затражио да га промени у "За европску и грађанску Хрватску".

Санадер је такође затражио од Хебранга да у слоган уврсти и речи "председник, грађанин и господин". Врхунац сукоба, сазнаје Јутарњи лист, избио је када је Хебранг одбио Санадеров захтев да му помогне у капмањи. Због тога и не чуди, пише хрватски лист, што је Хебранг јавно поручио Санадеру: "Не враћај се".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи